Не можна в такому тоні говорити з РФ: Лавров обурений реакцію світу на арешт Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Не можна в такому тоні говорити з РФ: Лавров обурений реакцію світу на арешт Навального

Не можна в такому тоні говорити з РФ: Лавров обурений реакцію світу на арешт Навального
Джерело:  online.ua

Затримання російського опозиціонера Олексія Навального в Москві по його прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння бойовою отрутою "Новачок", приголомшило все міжнародне співтовариство. США і лідери країн Євросоюзу миттєво відреагували и вимагають, щоб російська влада Навального негайно звільнила і вжила всіх заходів для ретельного розслідування замаху на його життя. У Держдепі США розцінили арешт Навального як виклик президента Росії Володимира Путіна всьому російському народу і нагадали, що впевнені в собі політичні лідери не бояться конкуруючих голосів. У Німеччині звернули увагу Москви на її міжнародні зобов'язання і права людей. В Росії вже відреагували на вимоги. Скандально відома речниця МЗС РФ Марія Захарова порадила світовим лідерам зайнятися проблемами в своїх країнах. А після неї пресконференцію дав міністр закордонних справ Сергій Лавров. Він назвав хамськоюреакцію світу на арешт Навального і підкреслив, що російська влада ні з ким не буде говорити в такому тоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію виступу Лаврова, яку вела пресслужба МЗС РФ.

"Якщо ви хочете дізнатися правду, то будьте чемними людьми і законослухняними, виконуйте свої зобов'язання, не вдавайтеся до методів дипломатичного хамства, заявляючи, що ми вам нічого не дамо, ви отруйники за визначенням. Ми так розмовляти не будемо. Саме це є зовнішньополітичним виміром, за яке МЗС відповідає у всій цій історії. І так себе вести нашим партнерам не можна", - обурився Лавров.

Російський міністр за традицією заявив, що реакція західних політиків з приводу затримання Олексія Навального спрямована на те, щоб відвернути увагу від інших проблем. Коментарі світових лідерів він вважає написаними "під копірку".

"Ми бачили, як вчора вхопилися за новину про повернення Навального в РФ. Прямо відчувається, з якою радістю йдуть коментарі під копірку. З радістю, тому що це дозволяє, судячи з усього, західним політикам думати, що вони, таким чином, зможуть відвернути увагу від глибокої кризи, в якій опинилася ліберальна модель розвитку ", - додав Лавров.

Тим часом, в Росії терміново перенесли суд над Навальним. Спочатку суд зі зміни оппозиціонеру умовного терміну на реальний по справі косметологічної компанії "Ів Роше" планували розглянути 29 січня. Але раптово перенесли засідання на 18 січня.

Нагадаємо, Навального хочуть засудити у справі про шахрайство. Слідчий комітет РФ ще в 2012 році порушив кримінальну справу проти російського політика і його брата Олега за заявою генерального директора компанії "Ів Роше Схід" (російської філії Yves Rocher) Бруно Лепру. За версією СК, компанія Навальних надавала "Ів Роше" послуги за завищеними цінами, через що їй було завдано збитків в 55 млн рублів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна також відреагувала на арешт Навального. Українська делегація у відповідь планує оскаржити повноваження Росії в ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?