Навіщо американські військові знаходяться в Україні — відповідь Пентагона
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо американські військові знаходяться в Україні — відповідь Пентагона

Навіщо американські військові знаходяться в Україні — відповідь Пентагона
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США офіційно підтвердило наявність нечисленної групи американських військових в Україні.

Джерело: заступниця речника Пентагона Сабріна Сінгх

Пентагон пояснив мету перебування американських військових в Україні

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів заявили, що в Україні дійсно знаходиться невелика група американських військових. Вони підтримують Офіс військових аташе США та забезпечують безпеку посольства в Києві.

Хочу звернути увагу на те, що ми бачили в публікаціях преси і що вимагає від нас викладення фактів стосовно військової присутності США в Україні. Ми публічно заявляли раніше, що в Україні присутні невеликі військові підрозділи США для надання критично важливої підтримки посольства США, — розповіла вона.

Сінгх зауважила, що американські військові не є учасниками бойових дій в Україні. Але одними з їх обов'язків є моніторинг оборонної підтримки ЗСУ.

Латвія і США підтвердили перебування своїх військових в Україні

У Білому домі та в міноборони Латвії підтвердили присутність незначної кількості військовослужбовців своїх армій на території України.

За словами речника Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, у посольстві США в Україні розміщується незначна кількість американських військових.

У посольстві є невеликий військовий контингент США, який працює разом з офісом аташе з питань оборони, щоб допомогти нам працювати над підзвітністю обладнання, яке надходить в Україну і виходить із неї, — пояснив Кірбі.

За його словами, військові армії США розміщуються на території посольства і не беруть участі у бойових діях в Україні.

Не було ніяких змін у рішенні президента про те, що американські війська в Україні не будуть брати участь у цій війні, — наголосив Кірбі.

В міноборони Латвії заявили, що відправили в Україну певну кількість військових для виконання певних допоміжних завдань, зокрема посольства країни та вантажів.

У відомстві запевнили, що їхні військові не беруть участі у бойових діях.

За інформацією видання Delfi, в міноборони Латвії принципово відмовились коментувати інформацію про витік американських документів, оскільки це очевидна інформаційна кампанія, спрямована на дискредитацію українських військових та зрив запланованого контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?