Навіщо Ердоган їде до Зеленського: анонсовані важливі домовленості
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Ердоган їде до Зеленського: анонсовані важливі домовленості

Навіщо Ердоган їде до Зеленського: анонсовані важливі домовленості
Джерело:  Укрінформ

3 лютого в Україну приїде президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. В рамках візиту він проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським, за підсумками яких планує підписання важливих угод у сфері військово-технічного співробітництва та міграції. Навіщо Ердоган їде до Зеленського та які договори вони планують підписати за підсумками переговорів повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами Сибіга, візит Ердогана в Україну має важливе стратегічне значення. Очікується, що за підсумками переговорів Ердоган і Зеленський підпишуть ряд важливих угод.

"Сподіваємося, що буде підписано низку документів у сфері міграційного співробітництва. На практиці це означатиме зменшення бюрократичних процедур для наших громадян. Також ми очікуємо підписання угоди про взаємне визнання водійських посвідчень, що стане практичним кроком, спрямованим на посилення захисту прав громадян обох країн", - анонсував важливі домовленості Ердогана і Зеленського посол.

Сибіга також висловив надію, що буде підписано угоду про військову допомогу Туреччини для України. Йдеться про виділення 50 млн доларів на потреби української армії, зокрема на закупівлю озброєння. Всього, за словами дипломата, у Туреччини та України є близько 50 спільних проектів в сфері військово-технічного співробітництва, які знаходяться на різних етапах реалізації.

Нагадаємо, зустріч Ердогана і Зеленського відбудеться 3 лютого о 11:00 в Маріїнському палаці. Після їх переговорів відбудеться восьме засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною під співголовуванням Зеленського і Ердогана, за підсумками якого буде підписано важливі українсько-турецькі двосторонні документи. По закінченню церемонії підписання договорів Зеленський і Ердоган дадуть спільну прес-конференцію.

Останні переговори Ердогана і Зеленського відбулися в листопаді минулого року по телефону. Тоді український лідер подзвонив турецькому колезі для того, щоб обговорити співпрацю в контексті посилення обороноздатності нашої держави. Варто зазначити, що до цього, влітку 2019 року, Зеленський здійснював візит до Туреччини, за підсумками якого Ердоган виступив з важливою заявою. Тоді турецький лідер повідомив, що настав час завершити переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в рамках візиту Ердогана в Україну президент Туреччини проведе переговори із Зеленським віч-на-віч, а після цього відбудуться бесіди за участю міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?