Навіщо насправді Путін арештував Суровікіна — версія аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо насправді Путін арештував Суровікіна — версія аналітиків

Навіщо насправді Путін арештував Суровікіна — версія аналітиків
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, після заколоту ПВК "Вагнер" сторони й досі ведуть переговори щодо угоди, яку Євгену Пригожину запропонував білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Також іноземні експерти припускають, що Путін наказав арештувати генерала Сергія Суровікіна, щоб зробити останнього та його команду цапами-відбувайлами у ситуації з заколотом.

Джерело:  ISW

Угода щодо Вагнера досі обговорюється

Американські аналітики звертають увагу на те, що у Росії не припиняють спекулювати на деталях цієї угоди.

На переконання команди ISW, поширені спекуляції навколо позицій "Вагнера" в Білорусі підтверджуютьтой факт, що певні аспекти угоди все ще опрацьовуються.

Окрім того, зазначається, що заколот вагнерівців вже має потужний вплив на російську командну структуру.

Джерела, які публікують ці припущення, в основному були точними в попередніх повідомленнях про зміни в російському командуванні, хоча тривале серйозні потенційні наслідки, пов'язані зі збройним заколотом Пригожина, можуть вплинути на точність цих джерел. Наразі ISW не може підтвердити жодного з цих припущень про зміну командування, але очевидно, що збройний заколот продовжує мати значні наслідки на інформаційний простір, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про звільнення Суровікіна

Ввечері 28 червня вперше стало відомо про арешт російського генерала Сергія Суровікіна, який, за попередніми даними, відбувся ще 25 червня.

Як вважають американські аналітики, Путін хоче використати Суровікіна та його поплічників як цапів-відбувайлів й за допомогою нього публічно пояснити, чому російські військові та органи внутрішньої безпеки погано відреагували на заколот.

Як уже згадувалося раніше, доволі давно відомо про помітні зв'язки Суровікіна з ПВК "Вагнера", саме тому генерал є головним кандидатом на роль цапа-відбувайла, незалежно від фактичного рівня підтримки, яку він надав заколоту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?