Навіщо насправді РФ запускає повітряні кулі над Україною — пояснення розвідки Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Навіщо насправді РФ запускає повітряні кулі над Україною — пояснення розвідки Британії

Навіщо насправді РФ запускає повітряні кулі над Україною — пояснення розвідки Британії
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, об’єкти, які протягом останнього тижня були зафіксовані та знищені в повітряному просторі України, цілком ймовірно, є частиною нової тактики армії РФ з метою виснаження української ППО.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

Розвідка пояснила, для чого РФ запускає повітряні кулі над Україною

Як уже згадувалося раніше, 12 лютого Повітряні сили ЗСУ попередили про повітряні кулі на сході Дніпропетровської області, а за декілька днів знищили щонайменше 6 повітряних куль з підвішеними під ними радіолокаційними відбивачами над столицею України.

Цілком імовірно, що повітряні кулі були російськими. Вони, ймовірно, представляють нову тактику Росії, спрямовану на отримання інформації про українські системи протиповітряної оборони та примушення українців витрачати цінні запаси ракет класу "земля-повітря" та боєприпасів до них, – наголошує розвідка Британії.

Окрім того, наголошується, що 14 лютого виявлення об'єкта у формі повітряної кулі стали причиною закриття повітряного простору Молдови на кілька годин.

Згодом також з'ясувалося, що причиною тимчасового закриття повітряного простору Молдови став невідомий літальний апарат, схожий на метеозонд.

Існує реальна ймовірність, що це був російський аеростат, який дрейфував з повітряного простору України, - йдеться в заяві Міноборони Британії.

Що Повітряні сили говорять про російські повітряні кулі

Як стверджує речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, наші військові планують відпрацьовувати якимись засобами по повітряних кулях.

За його словами, ці кулі окупанти вже запускали 12 лютого.

Це не зонд, не аеростат, це просто куля, яка несе шматок металу, — додав він.

Що також важливо розуміти, ці кулі не становлять жодної небезпеки для населення.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?