На Київщині працює ППО: росіяни запускають кулі з металевими відбивачами
Категорія
Україна
Дата публікації

На Київщині працює ППО: росіяни запускають кулі з металевими відбивачами

На Київщині  працює ППО: росіяни запускають кулі з металевими відбивачами
Джерело:  online.ua

Вдень 15 лютого у Київській області працює протиповітряна оборона. В області оголошена повітряна тривога. У ЗСУ повідомили, що РФ запускає у повітряний простір України кулі з металевими відбивачами для розвідки.

Джерело: Київська ОВА

На Київщині працює ППО

У небі Київщини виявили повітряні цілі. У зв'язку з цим працює ППО. Зберігайте спокій та перебувайте в укриттях! - повідомили в ОВА.

У столиці повітряної тривоги не оголошували.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що у небі Україні фіксують кулі з відбивачами, які рухаються від подуву вітру.

Повітряні сили сканують небо України і ведуть радіолокаційну розвідку простору. Тут вже йде майстерність наших людей, щоб відрізнити, що летить. Це застосовувалося 12 числа. І це пролетіло на територію інших держав. Рухаються у повітрі. Куди вітер дує - туди вона й летить, - сказав він.

Ігнат додав, що це повітряна ціль і засоби ППО на неї реагують.

Метою запуску цих об'єктів є відволікання уваги. Так само противник хоче, щоб на ці кулі-відбивачі сили ППО використовували свої сили та засоби.

Представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі телемарафону підтвердив, що в повітрі перебувають розвідувальні об’єкти РФ.

Повітряні сили, розвідка відстежують ситуацію. Стосовно невідомих об'єктів ситуація відома, вони знаходяться під контролем. Справді, є інформація про ворожі наміри. В тому числі збір даних, виманювання активності українських засобів ППО. Є відповідна реакція і система реагування на подібні загрози.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?