США показали уламки китайської кулі-шпигунки
Категорія
Світ
Дата публікації

США показали уламки китайської кулі-шпигунки

США показали уламки китайської кулі-шпигунки
Джерело:  online.ua

Військово-морські сили США показали фотографії уламків китайської повітряної кулі-шпигунки, яку збили над Атлантичним океаном 4 лютого.

Джерело: BBC

У США показали уламки китайської кулі

5 лютого американські моряки підняли китайську повітряну кулю біля узбережжя Міртл-Біч, Південна Кароліна.

Зараз цей пристрій дослідять, щоб перевірити, чи справді куля містила шпигунське обладнання.

Військово-морські сили заявили, що уламки були розкидані на 11 км Атлантичного океану. У цей район направили два військово-морські кораблі, в тому числі один з важким краном для підйому.

Військові США також розгорнули безпілотні підводні апарати в рамках пошукових робіт.

Експерти кажуть, що уламки повітряної кулі можуть надати США цінну інформацію про китайські технології та методи повітряного спостереження.

Це дозволить краще зрозуміти, на що була здатна повітряна куля та як вона передавала інформацію.

Що відомо про китайську повітряну кулю над США

2 лютого представники міністерства оборони США вперше оголосили, що стежать за дивним об’єктом, і дочекалися, поки він безпечно опиниться над водою, перш ніж збити його.

4 лютого за вказівкою президента Сполучених Штатів і при підтримці уряду Канади винищувачі США збили повітряну кулю над територіальними водами США.

Китай заявив, що "аеростат призначений для цивільного використання і потрапив на територію США через форс-мажорні обставини - це був абсолютно нещасний випадок".

7 лютого стало відомо, що Пентагон намагався організувати телефонну розмову між міністром оборони Ллойдом Остіном і його китайським колегою після того, як повітряну кулю було збито, але отримав відмову з боку Китаю.

Виявлення повітряної кулі також викликало дипломатичну кризу. Держсекретар США Ентоні Блінкен скасував свою поїздку до Китаю через "безвідповідальний вчинок".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?