Навіщо Шольц запросив прем'єра КНР до Берліна — Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Шольц запросив прем'єра КНР до Берліна — Bloomberg

Навіщо Шольц запросив прем'єра КНР до Берліна — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Олаф Шольц запросив прем'єр-міністра Китаю Лі Цяна на переговори в Берліні. Повідомляється, що зустріч відбудеться у рамках спроб канцлера Німеччини послабити напруженість між Європою та Пекіном.

Джерело: Bloomberg

Шольц запросив прем’єр-міністра Китаю до Берліна

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запросив прем'єр-міністра Китаю Лі Цян до Берліну. Повідомляється, що переговори стануть сьомими міжурядовими консультаціями між Німеччиною та Китаєм.

Попередня зустріч у такому форматі відбулася у квітні 2021 року.

Шольц хоче зробити Китай ключовим партнером у просуванні глобального миру та боротьбі зі зміною клімату. Також планується встановити червоні лінії для будь-яких змін статусу-кво на Тайвані.

Повідомляється, що запрошення від Шольца має на меті “тримати двері відкритими” для політичного діалогу, оскільки відносини між Європою та Китаєм погіршуються.

Шольц і Лі обговорюватимуть обмеження доступу на ринок для європейських компаній, порушення прав людини та ситуацію на Тайвані.

Ми проти відокремлення, ми за зниження ризиків. Компанії в усьому світі намагаються зробити правильні висновки з агресивної війни Росії проти України: їм потрібно убезпечити свої ланцюжки поставок, ринки збуту та прямі інвестиції, щоб вони могли пережити важкі моменти. Це відбувається зараз і, я думаю, визначить наступне десятиліття або два, — сказав Шольц.

Німеччина та Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, описують Китай як партнера, конкурента та суперника водночас.

Китай виправдався після скандальних заяв свого посла у Франції

На тлі гучного скандалу китайська влада почала стверджувати, що поважає суверенний статус держав усіх колишніх держав СРСР.

Що важливо розуміти, це сталося після того, як посол КНР у Франції спровокував обурення в європейських політичних колах. З такою заявою виступила представниця МЗС Китаю Мао Нін.

Вона запевнила, що Китай поважає статус суверенної держави республік-учасниць після розпаду Радянського Союзу.

За її словами, офіційний Пекін "поважає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність усіх країн і підтримує цілі та принципи Статуту ООН".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?