Навіщо Зеленському відставка Кабміну - нова версія від політолога
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Зеленському відставка Кабміну - нова версія від політолога

Навіщо Зеленському відставка Кабміну - нова версія від політолога
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Дмитро Купира вирішив пояснити мотивацію глави держави Володимира Зеленського, який неочікувано для багатьох громадян вирішив перезавантажити уряд. За словами політолога, від нового Кабміну Шмигаля український лідер вимагатиме відчуття контролю ситуації в країні. За словами Купири, найбільша претензія до уряду Гончарука – на прем’єра і більшість міністрів було важко покластися, приймаючи важливі рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланнями на "24 Канал".

"Президент Зеленський хоче опертися на уряд, відчувати контрольованість процесів у державі. Щодо роботи економіки, різноманітних виплат, комунікації з населенням. Від Шмигаля очікують формування в суспільстві думки, що уряд спроможний розвивати країну", - пояснює експерт.

Український президент не хоче нових скандалів на кшталт двох платіжок за газ, адже важливо, щоб люди розуміли, чому їх дві, а не одна. І не підіймали паніку, не виказували претензій.

За словами політолога, глава держави був досить щирим, говорячи про досягнення і недопрацювання уряду Гончарука. Однак важливо розуміти, що не тільки це стало причиною відставки Гончарука. Бували уряди і прем’єри набагато гірші.

"Вирішальну роль перезавантаження уряду могло зіграти персональне відчуття Зеленського, що прем’єр Гончарук недостатньо сильний. Можливо, глава держави поставив певні критерії до Гончарука, після чого вирішив провести ротації в Кабміні", – каже Купира.

На думку експерта, оновлений уряд у макророзрахунках рухатиметься за тими планами, які були вироблені до цього.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Зеленський дав нову обіцянку народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?