Найбільша картина в світі продана за рекордні 62 млн доларів
Категорія
Культура
Дата публікації

Найбільша картина в світі продана за рекордні 62 млн доларів

Найбільша картина в світі продана за рекордні 62 млн доларів
Джерело:  online.ua

На аукціоні в Дубаї продали найбільшу картину в світі під назвою "Подорож людства". Загальна площа полотна, розділеного на 70 частин, становить майже 1600 кв. метрів, що порівнянно з чотирма баскетбольними майданчиками. В основі картини лягли малюнки дітей з 140 країн світу, їх скомпонував і відобразив на найбільшому в світі художньому полотні на полотні, яке офіційно занесено в Книгу рекордів Гіннесса як найбільша картина в світі, британський художник Саша Джафрі. На створення картини у художника пішли 1065 пензликів і 6300 літрів фарби. Він хотів виручити за картину 30 млн доларів, продаючи її по частинах, але знайшовся покупець, який купив картину цілком за суму в два рази більшу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Найбільша картина в світі створювалася в готелі Atlantis в Дубаї протягом семи місяців. Новим власником приголомшливого твору мистецтва став француз Андре Абдун, який має свій бізнес в сфері криптовалют. Він надихнувся не стільки картиною, а тим, що її автор всі виручені гроші має намір передати на благодійність - суму розділять між Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), ЮНЕСКО, фондами Global Gift Foundation і Dubai Cares.

"Я родом з бідної сім'ї, і часом я знав, як це - нічого їсти, але, по крайній мірі, у мене була любов батьків, освіта та підтримка. Картина була дуже сильною, коли я її побачив, і було б помилкою розділяти її частини ", - заявив покупець картини, який підкреслив, що дуже хоче внести свій внесок у фінансування ініціатив в галузі охорони здоров'я, санітарії та освіти для дітей в бідних частинах світу.

Важливо відзначити, що картина "Подорож людства" стала другою найдорожчою роботою серед нині живих художників. Рекорд поки утримує картина англійського художника Девіда Хокні "Портрет художника (Басейн з двома фігурами)» ", яку в листопаді 2018 року продали на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за 90,3 млн доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що намальований свинею Пігкассо портрет принца Гаррі продали за $ 3260.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?