Найближчий соратник Трампа відмовився на його вимогу саботувати висунення Байдена
Категорія
Світ
Дата публікації

Найближчий соратник Трампа відмовився на його вимогу саботувати висунення Байдена

Найближчий соратник Трампа відмовився на його вимогу саботувати висунення Байдена
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп, який за два тижні втратить посаду, намагався тиснути на віцепрезидента Майкла Пенса з приводу передачі влади. Він вважає, найближчий соратник може заблокувати отримання президентства Джо Байденом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN та президентські заяви у Twitter.

За даними журналістських джерел, Трамп тисне на Пенса та стверджує, що відмова його призведе до "політичного збитку". Той відмовився й нагадав, що навіть не володіє такими повноваженнями.

Нещодавно Трамп відзначився повідомленням у Twitter, в якому розповів про нібито можливість віцепрезидента фактично саботувати процес висунення Байдена. Він закликав його зробити це, аби не допустити шахрайства на виборах, однак соцмережа додала мітку про викривлення саме на твіт президента.

Пізніше політик спростував свою розмову із Пенсом.

"Повідомлення New York Times про заяви, які віцепрезидент Пенс нібито зробив мені сьогодні, є фейком. Він ніколи цього не говорив. Віцепрезидент і я повністю згодні з тим, що віцепрезидент має право діяти", - стверджував Трамп.

Джерела CNN наголосили, той дуже сердитий на віцепрезидента за підсумками їхньої бесіди. Передбачається, що Пенс може "отримати" від Трампа під час його виступу на протестному мітингу у Вашингтоні.

Пенс у Twitter у грудні також закликав не допустити фальсифікацій на виборах, однак він жодним чином не вдавався до спроб утримати свою посаду.

Як повідомляв ONLINE.UA, оприлюднення записів, які вказують нібито на спробу президента Дональда Трампа тиснути на владу Джорджії після виборів, стали приводом для закликів про розслідування. Конгресмени-демократи вимагають реакції на спробу лідера США "знайти" додаткові голоси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?