Нові плівки Трампа: у Конгресі вимагають кримінальну справу проти президента
Категорія
Світ
Дата публікації

Нові плівки Трампа: у Конгресі вимагають кримінальну справу проти президента

Нові плівки Трампа: у Конгресі вимагають кримінальну справу проти президента
Джерело:  online.ua

Оприлюднення записів, які вказують нібито на спробу президента Дональда Трампа тиснути на владу Джорджії після виборів, стали приводом для закликів про розслідування. Конгресмени-демократи вимагають реакції на спробу лідера США "знайти" додаткові голоси. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter та американські медіа.

За оприлюдненими даними, йдеться про ініціативу конгресменів Теда Лью та Кетрін Райс.

"Як колишні прокурори, Кетлін Райс і я вважаємо, що Дональд Трамп допустив кілька злочинів під час телефонної розмови, в якому погрожував держсекретареві Джорджії Раффенспергеру, щоб той "знайшов 11 780" голосів або "перерахував". Сьогодні ми звернулися до ФБР", - наголосили вони у спільній заяві.

Відповідне звернення відбулося напередодні, 4 січня.

Також старіший представник виборчої комісії Джорджії Девід Ворлі підтвердив у коментарі CNN, що рекомендував розпочати розслідування держсекретарю штату. Він рекомендував дослідити ймовірність злочину в розмові президента.

На це прокурорка округу Фултон заявила, що поки що не отримувала звернень з цього приводу, однак висловила готовність "використовувати закон без страху".

Про ймовірність притягнення Трампа до відповідальності за кримінальні порушення на рівні федерації та штату попереджали багато колишніх посадовців, пов'язаних з юридичною системою США.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські журналісти оприлюднили запис, на якому нібито президент Дональд Трамп тисне на владу штату Джорджія з приводу виборів. У розмові з держсекретарем штату політик-республіканець вимагає перерахунку голосів. Згідно з оприлюдненим записом, Трамп нібито буквально погрожував Бреду Раффенспергеру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?