Трамп спровокував новий корупційний скандал у спробі втримати владу — TWP
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп спровокував новий корупційний скандал у спробі втримати владу — TWP

Трамп спровокував новий корупційний скандал у спробі втримати владу — TWP
Джерело:  online.ua

Американські журналісти оприлюднили запис, на якому нібито президент Дональд Трамп тисне на владу штату Джорджія з приводу виборів. У розмові з держсекретарем штату політик-республіканець вимагає перерахунку голосів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Згідно з оприлюдненим записом, Трамп нібито буквально погрожував Бреду Раффенспергеру.

"Я просто хочу знайти 11 789 голосів, бо ми виграли у цьому штаті", - стверджував президент і заявляв про шахрайські інциденти на виборах.

Раффенспергер почув погрози щодо кримінального провадження у майбутньому з приводу шахрайства — у випадку, якщо голоси знову не перерахують. Він запевняв співбесідника у правильності всіх показників.

Нагадаємо, Джорджія на виборах президента-2020 стала одним з ключових регіонів США, за який тривала жорстка боротьба. Перемогу Джо Байден отримав там з невеликою перевагою та здобув таким чином 16 голосів виборців.

Завершення голосування стало початком юридичної війни, яку почав Трамп, невдоволений поразкою. Він ініціював безліч позовів про шахрайство на підрахунку голосів, а вела їх команда спеціальних юристів.

Утім, спроби перерахувати вибори на свою користь поки що чинного президента закінчилися безрезультатно.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп наостанок вирішив показати американцям своє справжнє обличчя — він відмовився підписати закон про економічну допомогу населенню під час пандемії коронавірусу. В результаті мільйони жителів Америки втратили можливість отримувати виплати в розмірі 600 доларів на місяць, які передбачені в пакеті допомоги безробітним американцям об’ємом в 900 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?