Трамп залишає американців без виплат в період пандемії — Байден вже відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп залишає американців без виплат в період пандемії — Байден вже відреагував

Трамп залишає американців без виплат в період пандемії — Байден вже відреагував
Джерело:  online.ua

Діючий президент США Дональд Трамп наостанок вирішив показати американцям своє справжнє обличчя - він відмовився підписати закон про економічну допомогу населенню під час пандемії коронавіруса. В результаті мільйони жителів Америки втратили можливість отримувати виплати в розмірі 600 доларів на місяць, які передбачені в пакеті допомоги безробітним американцям об'ємом в 900 млрд доларів. Цей пакет допомоги Конгрес США прийняв ще минулого тижня після місяців складних переговорів і компромісів, але Трамп відмовляється його підписувати - він вимагає збільшити "сміховинно низькі" 600 доларів до 2 000 доларів. Новообраний президент США Джо Байден вже відреагував на чергове резонансне рішення Трампа. Він попередив, що відмова Трампа підписувати прийнятий Конгресом США пакет допомоги економіці може мати руйнівні наслідки для країни, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Відмова Трампа від підписання пакету стимулювання економіки є безвідповідальною і матиме руйнівні наслідки. Якщо Трамп негайно не підпише закон, близько 10 мільйонів американців втратять допомогу з безробіття. Буквально через кілька днів державне фінансування закінчиться, що поставить під загрозу життєво важливі послуги і зарплату військовослужбовців. Менш ніж через тиждень закінчується термін дії мораторію на виселення, в результаті чого мільйони людей ризикують бути вигнаними зі своїх будинків на свята. Затримка означає, що більшість малих підприємств не виживуть в цю зиму, тому що у них немає доступу до життєво важливих засобів, і американці стикаються з подальшими затримками в отриманні прямих виплат, яких вони заслуговують, як можна швидше, щоб допомогти впоратися з економічною спустошенням, викликаним COVID-19. І хоча з вакцинами є надія, нам потрібно фінансування, щоб мати можливість поширювати і вводити вакцини мільйонам американців, в тому числі передовим медичним працівникам", - відреагував Байден на рішення Трампа.

Трамп же вважає, що в законопроекті потрібно потроїти виплати для американців, а також в цілому збільшити бюджет на боротьбу з коронавірусом. Закон він називає "ганьбою" Америки і попереджає, що накладе на нього вето.

Нагадаємо, 21 грудня Конгрес США схвалив надання пакету допомоги в 900 мільярдів доларів у зв'язку з пандемією коронавіруса. Щоб закон набув чинності і американці почали отримувати допомогу залишився підписТрампа. Він раніше висловлював свою підтримку щодо коронавірусного пакета допомоги, але тепер відмовився його підписувати.

Зокрема, пакет включає в себе допомогу в 600 доларів для більшості американців і доплати тим, хто втратив роботу через пандемію. Він також містить підтримку окремих галузей, зокрема, транспортної та фінансування розширеного доступу до інтернету. Це перша фінансова допомога, узгоджена урядом США з квітня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп ветував оборонний бюджет США з військовою допомогою для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?