Найдешевші в історії: Мінфін поділився вражаючими новинами
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найдешевші в історії: Мінфін поділився вражаючими новинами

Найдешевші в історії: Мінфін поділився вражаючими новинами
Джерело:  online.ua

Українське Міністерство фінансів розмістило євробонди на 1,25 мільярда євро за найдешевшими в історії України відсотковими ставками – 4,375%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Нещодавно офіційний Київ оголосив про прайсинг нових єврооблігацій, номінованих в євро, на суму 1,25 млрд євро, з кінцевим строком погашення – 27 січня 2030 року. Варто звернути увагу на те, що на нові єврооблігації будуть нараховуватися відсотки за ставкою 4,375% річних.

"Сума заявок на придбання цінних паперів для нової емісії сягнула понад 7 мільярдів євро від понад 350 інвесторів зі всього світу", – зазначається в повідомленні.

В Мінфіні кажуть, що залучені кошти будуть направлені на фінансування державного бюджету.

"ЄС вже став найбільшим торговельним партнером України і сьогоднішній випуск сприятиме надходженню євро в Україну. Як ми і обіцяли в червні минулого року, наша присутність на ринку євро є стратегічною. Сьогодні Україна провела прайсинг єврооблігацій, номінованих в євро, зі строком погашення 10 років за найнижчим купоном в історії країни, за ставкою 4,375%, зібравши заявки від понад 350 інвесторів зі всього світу, ми поставили другу точку на кривій дохідності в євро", – наголосила глава Мінфіну.

Очільник Кабміну Олексій Гончарук запевняє, щодане рішення дозволить країні економити 2 млн грн на день для держбюджету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міжнародний валютний фонд оцінив прогрес України  та українців в судовій реформі та реформах в економіці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?