Найгірший сценарій - окупований Крим зіткнувся з масштабною проблемою
Категорія
Україна
Дата публікації

Найгірший сценарій - окупований Крим зіткнувся з масштабною проблемою

Найгірший сценарій - окупований Крим зіткнувся з масштабною проблемою
Джерело:  Крим.Реалії

Окупаційна влада Криму виступила з шокуючою заявою - там офіційно повідомили, що з 7 вересня в окупованому Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водоймищ почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води. Варто звернути увагу на те, що питну воду мешканцям подаватимуть строго по годинах - вранці і ввечері. У Сімферополі частина міста буде отримувати воду по три години вранці і ввечері: з 6:00 до 9:00 і з 18:00 до 21:00. Проросійські сили також стверджують, що на третьому етапі споживання води знизиться до 100 тис. кубометрів на добу замість 160 тис. кубів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".

Що важливо розуміти, з 24 серпня в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів стартував перший етап обмеження подачі води. З 2 вересня ввели другий етап обмежень - встановили погодинний графік подачі води. Окупаційна влада Криму нарешті визнала, що готується до "найгіршого сценарію" з водопостачанням півострова. Нещодавно також очільник Кремля Володимир Путін під час візиту до Криму 27 серпня офіційно заявив, що питання водопостачання півострова "ще треба вирішити".

Варто звернути увагу на те, що команда укранського лідера Володимира Зеленського неодноразово нагадувала Кремлю, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено лише після деокупації півострова. Як уже згадувалося раніше, наша країна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів припинили. Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку й підземних джерел. Кримчан закликають економити воду. Українські екологи звертають увагу на те, що регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

Як повідомляв ONLINE.UA, дипломатичні представники України працюють над внесенням до порядку денного нової сесії Генасамблеї ООН нового пункту щодо Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?