Україна планує новий удар по окупаційному режиму Кремля - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна планує новий удар по окупаційному режиму Кремля - що сталося

Україна планує новий удар по окупаційному режиму Кремля - що сталося
Джерело:  online.ua

Дипломатичні представники України працюють над внесенням до порядку денного нової сесії Генасамблеї ООН нового пункту щодо Криму. У Міністерстві закордонних справ планують ініціювати розгляд проєктів посилених резолюцій з того ж питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заступницю міністра Еміне Джапарову.

За її словами, йдеться про пункт "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України". Генасамблея першого дня після відновлення роботи штаб-квартири ухвалила резолюцію щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Абхазії та Південній Осетії — в Грузії. Автором документів був офіційний Київ.

"Наступна задача — працюємо над включенням вже втретє поспіль до порядку денного 75-ї сесії Генасамблеї пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України"… Крім того, плануємо внести на розгляд Генасамблеї проєкти посилених резолюцій по Криму. Йдеться про вже п’яту резолюцію стосовно ситуації з правами людини в Криму та третю – щодо мілітаризації регіону",- проінформувала Джапарова у публікації в Facebook.

Дипломатка зауважила, українська сторона чекає на оприлюднення чергової доповіді генерального секретаря ООН щодо виконання попередньої резолюції про ситуацію з правами людини в окупованому Криму, яку розробили минулого року. Це — важливий крок для фіксування усіх злочинів кремлівського режиму, який утримує півострів.

Передбачається, що офіційне відкриття 75-ї сесії ГА ООН відбудеться в нью-йоркській штаб-квартирі 15 вересня. Початок загальних дебатів відбудеться через тиждень після того, 22 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандальна депутатка Держдуми РФ Наталія Поклонська звернулася до Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет і попросила "організувати дипломатичні переговори по відновленню постачання води з України в Крим".

Колишня прокурорка стверджувала, що ООН мало не визнала її статус, як "представника Криму в парламенті Росії". Речниця Управління Верховного комісара ООН з прав людини Руперт Колвілл спростувала ці слова Поклонської. Вона нагадала, що позиція УВКПЛ по статусу Криму залишається незмінною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?