Найманці РФ готують провокації вздовж білорусько-українського кордону
Категорія
Україна
Дата публікації

Найманці РФ готують провокації вздовж білорусько-українського кордону

Найманці РФ готують провокації вздовж білорусько-українського кордону
Джерело:  online.ua

До Мінська прибуло 130 найманців ПВК "Ліга" з особистою зброєю та боєприпасами, які можуть бути залучені до організації провокацій на українському кордоні.

Джерело: Центр національного спротиву

Росіяни можуть влаштувати провокації на кордоні

ЦНС повідомляє, що 20 вересня до Мінська прибули найманці ПВК “Ліга”, які можуть бути залучені до організації провокацій на українському кордоні.

За інформацією ЦНС, яка отримана від білоруського підпілля, до Мінська прибуло 130 найманців ПВК «Ліга» з особистою зброєю та боєприпасами. Вже 22 вересня на територію білоруського приватного охоронного підприємства “ГардСервіс”, де розміщуються найманці, було доставлено 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області.

ЦНС зауважують, що “ГардСервіс” не просто приватне охоронне підприємство.

Воно є першим подібним підприємством в Білорусі й створено спеціальним указом олександра лукашенка у 2019 році. Базуються “охоронці” на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців.

Можливі диверсії очікуються в районі населених пунктів Пінськ, Іваново та Кобрін.

Такі диверсії грають на руку Москві, яка прагне втягнути в війну додаткові сили, зокрема Білорусь.

Зміцнення кордону з Білоруссю

На початку вересня Держприкордонслужба підтвердила, що Сили оборони України максимально укріплюють всі ділянки кордону з Білоруссю.

Також вони збільшують обороноздатність підрозділів та постійно спостерігають за підступами до українського кордону.

20 вересня ВРУ прийняла в першому читанні законопроєкт про збільшення до 2 км прикордонної смуги вздовж лінії державного кордону з Росією і Білоруссю .

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?