Наймасштабніше падіння в історії - експерти повідомили про нову загрозу для Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Наймасштабніше падіння в історії - експерти повідомили про нову загрозу для Путіна

Наймасштабніше падіння в історії - експерти повідомили про нову загрозу для Путіна
Джерело:  online.ua

Нова угода ОПЕК+, яку вдалося досягти 10 квітня після довгих дискусій та суперечок, мала стати порятунком для багатьох країн, зокрема й для Росії. Це був останній шанс для очільника Кремля Володимира Путіна впоратися із наслідками нафтової кризи. Багатьом аналітикам навіть здавалося, що ситуація починає покращуватися, адже ціни на нафту, зразу ж після підписання угоди, почали рости. Однак не так сталося, як гадалося. Експерти ОПЕК вже поділилися з міжнародною спільнотою новими неочікуваним прогнозом - вони наголошують, що в 2020 році відбудеться наймасштабніше в історії падіння попиту на нафту в історії - на 6,8 млн барелів на добу, у квітні падіння складе 20 млн барелів на добу. Ці дані вказані в квітневому звіті ОПЕК, який організація опублікувала 16 квітня.

"У 2020 році прогноз зростання світового попиту на нафту погіршений на 6,9 млн барелів на добу - до найсильнішого в історії падіння близько 6,8 млн барелів на добу. Очікується, що скорочення попиту в другому кварталі цього року складе близько 12 млн барелів на добу, а в квітні буде спостерігатися посилення скорочення - приблизно, до 20 млн барелів на добу", - зазначається в новому звіті ОПЕК.

Варто звернути увагу на те, що при цьому ризик подальшого зниження прогнозу залишається значним, особливо для оцінки попиту на нафту в другому кварталі. Також вказано, що падіння попиту на нафту в країнах ОЕСР у 2020 році при цьому очікується на рівні 4 млн барелів на добу, в країнах, що не входять в ОЕСР, - на рівні 2,9 млн барелів на добу.

Що цікаво, нещодавно американські експерти, аналізуючи ситуацію на нафтовому ринку, також дійшли неочікуваного висновку. За їхніми словами, безпрецедентний спад попиту на нафту привів до "епічного" надлишку поставок і, цілком можливо, що вже скоро просто закінчиться місце для зберігання всіх непотрібних барелів нафти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп неочікувано для всіх звернувся до глави Кремля Володимира Путіна  та короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдул-Азіз Аль Сауда — президент США подякував країнам ОПЕК+, зокрема РФ та Саудівській Аравії, за досягнення історичної угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?