Трамп несподівано звернувся до Путіна - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп несподівано звернувся до Путіна - що сталося

Трамп несподівано звернувся до Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп неочікувано для всіх звернувся до глави Кремля Володимира Путіна та короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдул-Азіз Аль Сауда - президент США подякував країнам ОПЕК+, зокрема РФ та Саудівській Аравії, за досягнення історичної угоди. Окрім того, Трамп наголосив, що ОПЕК+ має намір скоротити обсяги видобутку нафти до 20 мільйонів барелів на день. Про це очільник Білого дому традиційно написав на своїй сторінці в Твіттері, передає ONLINE.UA.

На думку американського лідера, тепер енергетична галузь зможе швидше відновити свої позиції після пандемії.

"М'яко кажучи, ОПЕК+ має намір скоротити обсяги видобутку до 20 мільйонів барелів на день, а не до 10 мільйонів, про які зараз повідомляється. Дякую всім, хто працював зі мною над тим, щоби повернути цей дуже великий бізнес на правильний шлях, зокрема Росії та Саудівській Аравії", - сказано в повідомленні Дональда Трампа.

Наразі ні глава Кремля, ні король Саудівської Аравії на звернення та подяку очільника Білого дому не відреагували.

Варто нагадати проте, що на початку березня країни ОПЕК+ не змогли домовитися ні про продовження угоди, ні про зміну параметрів видобутку нафти. Володимир Путін не хотів погоджуватися на додаткове скорочення видобутку, а Саудівська Аравія наполягала на цьому, тому що пандемія коронавірусу привела до падіння попиту на нафту. Коли ж стало відомим, що з 1 квітня з усіх учасників альянсу будуть знято зобов'язання, Саудівська Аравія оголосила про збільшення видобутку та зниження цін на нафту. І це відразу ж обвалило котирування та стало початком нафтової кризи.

Уже 10 квітня відбулося екстрене засідання країн ОПЕК+ у форматі відеоконференції. В результаті країни ОПЕК+ досягли компроміс з Мексикою та домовилися про зниження видобутку нафти на 9,7 мільйона барелів за добу. Нафта, почавши сесію з різких коливань цін, у понеділок, 13 квітня, подорожчала на 4-5%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 9 квітня країни ОПЕК + намагалися знайти спосіб, щоб зупинити загострення нафтової кризи, однак  одна з країн завдала удару по планам Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?