Наймолодшій в світі жінці-мільярдеру загрожує 20 років в’язниці: подробиці
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Наймолодшій в світі жінці-мільярдеру загрожує 20 років в’язниці: подробиці

Наймолодшій в світі жінці-мільярдеру загрожує 20 років в’язниці: подробиці
Джерело:  Daily Mail

Окружний суд м. Сан-Хосе (Каліфорнія) переніс засідання по справі Елізабет Холмс, засновниці вже неіснуючої компанії Theranos, на 9 липня цього року. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail, у випадку якщо суд визнає Холмс винною, їй загрожує до 20 років в’язниці.

Компанія Theranos була заснована Холмс у 2004 році. Вона анонсувала вихід на ринок тест-машини, яка зможе по одній краплі крові робити діагностику майже 240 хвороб та аномалій. Завдяки цьому станом на 2015 рік 31-річній дівчині вдалося залучити для розвитку своєї компанії 9 мільярдів доларів приватних інвестицій.

Як виявилось згодом, чудотворні технічні якості машини Холмс були значно перебільшені. Крім того, з’ясувалось, що засновниця Theranos обманювала своїх інвесторів. Насправді її машина могла робити лише 17 тестів. Результати інших 220 тестів були або вигадані, або зроблені в лабораторних умовах, без застосування машини.

Коли обман розкрився, капіталізація Theranos впала з 9 мільярдів майже до нуля. Елізабет Холмс звинуватили у шахрайстві та обмані інвесторів. За це їй загрожує до 20 років позбавлення волі.

Втім, історія Холмс настільки вразила всіх у США, що сьогодні за її мотивами у Голлівуді планують зняти великобюджетну кінострічку зі знаменитою акторкою Дженніфер Лоуренс у головній ролі.

Нагадаємо, що інший мільярдер-винахідник – Ілон Маск теж незабаром піде під суд, щоправда по іншій справі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?