Назад уже не зайде - українців попередили про важливі зміни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Назад уже не зайде - українців попередили про важливі зміни

Назад уже не зайде - українців попередили про важливі зміни

Міністерство інфраструктури виступило з ініціативою про зупинки пасажирських потягів у "червоних зонах" карантину. Нещодавно з цього приводу спалахнув скандал, оскільки залізниця в Тернополі й Луцьку виявилася заблокованою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".

За словами міністра Владислава Криклія, потяги лише випускатимуть пасажирів з вагонів у цих обмежених локаціях.

"Мені здається треба було повідомити людей як буде курсувати потяг заздалегідь. Наразі ми звернулись до уряду, щоб можна було висадку забезпечити, тому що тут питання у тому, щоб мобільність коронавірусу не розповсюджувалась, зрозуміло, що висадку зробити це не проблема. Людина може вийти з потягу, але назад уже не зайде і зрозуміло, що підсідати на зупинці у Тернополі вже не буде. Зараз ми підходимо до цієї логіки і я сподіваюсь, що завтра на уряді такі зміни до постанов зроблять", - пояснив він.

Група з 85 пасажирів влаштувала справжній бунт у потязі, який 3 серпня йшов з Херсона. Вони їхали до Тернополя додому, однак зупинку в місті несподівано скасували — через внесення регіону до "червоної зони". Серед людей були діти та особи з інвалідністю.

Нагадаємо, новий режим адаптивного карантину став чинним по всій країні з 1 серпня. Він передбачає розподіл регіонів за чотирма зонами відповідно до епідемічних показників. Ці дані оновлятимуться щотижня.

Кілька міст вже виступили проти жорстких обмежень, які передбачає внесення до "червоної зони". Міська влада Луцька й Тернополя закликала переглянути правила, оскільки вважає неприйнятним зупинку громадського транспорту й закриття закладів.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський вимагає від уряду роз’яснення людям, для чого саме змінили формат адаптивного карантину. За його словами, українці повинні розуміти, навіщо державу поділили на зони за чотирма категоріями — від "зеленої" до "червоної".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?