Назар Холодницький неочікувано звільнився з САП - усі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Назар Холодницький неочікувано звільнився з САП - усі подробиці

Назар Холодницький неочікувано звільнився з САП - усі подробиці
Джерело:  online.ua

21 серпня офіційно стало відомо про те, що очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький неочікувано для всіх написав заяву про звільнення. Про це антикорупціонер повідомив на своїй сторінці у Facebook. За попередніми даними, Холодницький не просто звільняється з САП, а йде з прокуратури. В соціальних мережах він вже опублікував фото наказу про звільнення за власним бажанням від 21 серпня, який підписала глава Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що Назар Холодницький займав посаду керівника САП з листопада 2015 року. Термін його повноважень закінчується 30 листопада. Ще в лютому поточного року він попереджав, що не буде триматися за посаду.

"У грудні 2015 року, я, мабуть до кінця не усвідомлював, які випробування чекають у майбутньому. Але, незважаючи на це, з першого дня робив все, щоб Спеціалізована антикорупційна прокуратура служила виключно інтересам Українського народу, керувалась лише законом та ніколи не стала інструментом політичної боротьби", - написав Назар Холодницький.

Антикорупціонер також розповів, чого змогла досягти САП під його керівництвом та з якими викликами їй довелось зустрітись. Основним з таких викликів Холодницький назвав "цілковите несприйняття" САП і НАБУ, як інституції зі сторони Генпрокуратури. Окрім того, він згадав, що за час його каденції змінилось 4 генпрокурори, кожен із яких "у свій власний спосіб хотів створити режим підзвітності САП".

"Кожен прокурор мав можливість у будь-який час зайти до мене та обговорити робочі питання, порадитись, при цьому усім було відомо, що можна мати та відстоювати власну думку, яка може і не збігатись із думкою керівництва. Усі рішення, які приймались мною у спірних ситуаціях завжди базувались на позиції процесуального прокурора та залежали від того, чи готовий він підтримувати обвинувачення у справі за наявного обсягу доказів", - наголосив Холодницький.

Окрім того, він звернув увагу, що за 5 років його роботи НАБУ І САП встановили збитків у кримінальних провадженнях на понад 200 мільярдів гривень, притягнули до відповідальності 16 народних депутатів, 22 топпосадовців, 47 суддів, 68 керівників державних підприємств та 17 вищих посадових осіб державних органів. Назар Холодницький подякував своєму колективу "за відданість справі, чесніть та непідкупність".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чому звільнили в.о голови Державної митної служби. З поясненнями виступив глава Мінфіну Сергій Марченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?