Україну сколихнуло ще одне резонансне звільнення - в Кабміні все пояснили
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну сколихнуло ще одне резонансне звільнення - в Кабміні все пояснили

Україну сколихнуло ще одне резонансне звільнення - в Кабміні все пояснили
Джерело:  interfax.com.ua

Очільник Міністерства фінансів України Сергій Марченко поділився з громадянами важливими даними - він заявив, що зміна т.в.о голови Державної митної служби сталася через зволікання реформування відомства, зокрема в сфері переходу відомства до роботи в форматі єдиної юрособи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні за моєю ініціативою уряд призначив нового тимчасового керівника митниці - Андрія Павловського, який на сьогодні є заступником глави Держмитслужби. Причина цього кадрового рішення в тому, що реформа митниці має рухатися далі, вона не обмежується лише виконанням планових показників наповнення бюджету", - розповів Сергій Марченко.

За словами глави Мінфіну, з червня митниця почала виконувати план із надходжень до держбюджету, наздоганяючи відставання на початку року. Однак, варто звернути увагу на те, що останнім часом Держмитслужба зволікала з виконаннями доручень Мінфіну.

"На жаль, останнім часом почастішали випадки зволікань із виконанням доручень Міністерства фінансів щодо подальшого втілення плану дій із реформування митниці. У нинішній складний період це неприпустимо", - підкреслив Сергій Марченко.

За словами міністра, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки й переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, що є ключовим напрямом реформи до кінця цього року.

"Крім того, ми дедалі частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було ухвалено рішення здійснити кадрову ротацію", - заявив Сергій Марченко.

Як уже зазначалося раніше, 19 серпня український уряд призначив тимчасово виконуючим обов’язків голови Державної митної служби Андрія Павловського, який був раніше заступником голови відомства. Павловський був назначений заступником голови ДМС 4 червня, до цього він обіймав посаду Директора департаменту у Міністерстві фінансів, ще раніше працював першим заступником генерального директора ДП ОК "Укрвуглереструктуризація".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня 2020 року може опинитись під загрозою через погіршення епідеміологічної ситуації в Україні —  ймовірність цього вже підтвердили в МОЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?