НАЗК перевірить багатомільйонні доходи Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

НАЗК перевірить багатомільйонні доходи Зеленського

НАЗК перевірить багатомільйонні доходи Зеленського
Джерело:  online.ua

Національне агентство з запобігання корупції почало повну перевірку декларації про доходи президента України Володимира Зеленського. Під повну перевірку також потрапили декларації прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, 15 міністрів і 4 суддів КСУ.

Джерело: НАЗК

Підставою для повної перевірки декларації Зеленського, глави Кабмміна, міністрів і суддів є їх висока посада. Відзначається, що в 2020 році антикорупційне агентство не змогло завершити таку перевірку через рішення КСУ.

На повній перевірці НАЗК вже знаходяться декларації міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, віце-прем'єра Михайла Федорова, міністра охорони здоров'я Максима Степанова та інших топ-чиновників. На їх перевірку, згідно із законодавством, передбачено 120 днів.

В новим правилах також прописано, що НАЗК тепер перевірятиме вартість задекларованих активів відповідно до їх ринкової ціни, а в разі появи нової інформації по доходи буде проводити повну перевірку повторно. Також в НАЗК перевірять задекларовані подарунки чиновників - чи не перевищують вони граничні суми.

Що задекларував Зеленський за 2020 рік

У декларації Зеленського за 2020 рік вказано, що президент заробив 336 тисяч грн, а всього за минулий рік його сім'я отримала 22,7 млн доходів. Сумарний дохід Зеленського склав 19,1 млн гривень.

За категоріями дохід президента виглядає так:

  • відчуження нерухомості - 12,1 млн;

  • продаж земельної ділянки - 1,35 млн;

  • роялті (сумарно) - 4,6 млн;

  • зарплата - 336 000 долл;

  • відсотки за банківськими вкладами - 238 505 грн;

  • здача в оренду майна - 230 703.

На банківських рахунках Зеленський зберігає 16 тисяч доларів, 393 тисяч євро і 5,8 млн грн. У його дружини Олени на банківських рахунках лежать $15 000, 7300 євро і 42 тисячі грн. Готівкою подружжя володіють спільно: 100 тисяч грн, 615 тисяч доларів і 7 тисяч євро.

Зеленський володіє:

  • десятками торгових марок - 13 торгових марок в Україні та дві за кордоном були зареєстровані в 2020 році;

  • квартирою в Києві площею 131,9 кв. м. - він купив її в 2006 році за 746 478 грн;

  • двома квартирами на правах спільної власності разом з братами Шефір;

  • автомобілем Range Rover 2016 року випуску за 4,7 млн грн;

  • годинниками Breguet, Tag Heur, Rolex.

Також в декларації Зеленського вказана держдача в Конча-Заспі площею 4000 кв. м, якою він користується безкоштовно, і дві квартири, на які у нього є безкоштовне право користування. Одна з них знаходиться в Великій Британії і стоїть 42,2 млн грн (вона належить британській компанії Strand Residential GP Limited and Strand Residential Nominee Limited), друга - знаходиться в Києві (вона коштує 19,3 млн грн і належить кіпрській Aldorante Limited).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?