НАЗК перевіряє заступника керівника ОП Кирила Тимошенка через користування дорогими авто
Категорія
Україна
Дата публікації

НАЗК перевіряє заступника керівника ОП Кирила Тимошенка через користування дорогими авто

НАЗК перевіряє заступника керівника ОП Кирила Тимошенка через користування дорогими авто
Джерело:  online.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції проводить перевірку заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка та автівок, якими він користується.

Джерело: голова НАЗК Олександр Новіков в інтервʼю "Цензор.НЕТ"

Тимошенка перевіряє НАЗК за користування дорогими авто

Новіков зазначив, що НАЗК проводить перевірку Тимошенка за відповідною інформацією в ЗМІ.

Він зазначив, що якщо Україна хоче отримати мільярди доларів на відновлення й на військову допомогу, то має гарантувати західним партнерам підзвітність органів державної влади.

Бо на уряди наших партнерів є певний тиск — Росія використовує наратив, що Україна є державою, де не вибудувані механізми запобігання корупції, а тому не треба надавати нам допомогу.

Новіков пояснює, що партнерам України потрібно пояснювати своїм виборцям, чому вони надають допомогу Україні.

Тому потрібна подача декларацій, подача звітів політичних партій, щоби бачити, що ніхто не наживається на людському горі. Це забезпечення систем управління ризиками. Без цього ми не зможемо перемогти Росію.

Окрім Тимошенка, НАЗК перевіряє керівника Дніпропетровської ВЦА Валентина Резніченка через конфлікт інтересів.

"Знайдені будівельники, яким держава заплатила понад 1 мільярд гривень. І це не на зруйновані будинки". Ми встановили, що перерахування здійснювалися на фірми, пов’язані зі співмешканкою пана керівника адміністрації. І потім ці матеріали були доєднані до матеріалів кримінального провадження, яке зареєстроване НАБУ.

Скандал з авто Кирила Тимошенка

27 жовтня Bihus.Info повідомило, що Тимошенко користується новим позашляховиком Chevrolet Tahoe, яку Україні передала компанія General Motors для евакуації цивільних та гуманітарних місій.

31 жовтня Тимошенко сказав, що авто, використовувалося як службове для робочих поїздок. Машина перебувала на балансі Державного управління справами. Тимошенко заявив, що звернувся до ДУС, щоб передати його у прифронтовий регіон для гуманітарних потреб.

1 грудня журналісти "Української правди"повідомили, що Тимошенко їздить на Porsche Taycan 2021 року вартістю 100 тис доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?