У Бельгії взяли під варту віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Бельгії взяли під варту віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі

У Бельгії взяли під варту віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі
Джерело:  online.ua

11 грудня у Бельгії, згідно з рішенням суду, взяли під варту чотирьох людей, зокрема віцепрезидентку Європейського парламенту Єву Кайлі, у справі про незаконний лобізм з боку Катару.

Джерело:  AFP  та  Le Soir  з посиланням на своїх інсайдерів

Віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі взяли під варту на тлі корупційного скандалу

Під час суду слідчий суддя Брюсселя пред’явив чотирьом фігурантам, зокрема Кайлі, звинувачення в "приналежності до злочинної організації, відмиванні грошей і корупції", після чого їх узяли під варту, - йдеться в повідомленні.

За словами інсайдерів журналістів, віцепрезидентка Європарламенту не змогла скористатися депутатською недоторканністю, оскільки її було спіймано "на гарячому". Мовиться про знайдені під час обшуку в будинкуполітикині "мішки з грошима".

Варто звернути увагу на те, що окрім Єви Кайлі під варту взяли колишнього євродепутата від соціалістів П'єра-Антоніо Панцері, брюссельського лобіста і ще одного неназваного фігуранта.

Що відомо про корупційний скандал у Європарламенті

Декілька днів тому у Брюсселі та на його околицях провели обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". Згідно з останніми даними, було вилучено приблизно 600 тисяч євро готівкою, мобільні телефони та комп'ютерне обладнання.

Окрім того, наголошується, що у рамках розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі. За словами журналістів, політикиня фігурує у справі про незаконний лобізм на користь Катару в установі Євросоюзу.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?