НАЗК серйозно взялося за декларацію Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

НАЗК серйозно взялося за декларацію Медведчука

НАЗК серйозно взялося за декларацію Медведчука
Джерело:  online.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції провело масштабний моніторинг способу життя публічних держслужбовців і народних депутатів. За його результатами були виявлені невідповідності способу життя з доходами у окремих осіб, на підставі чого запущена повна перевірка їх декларацій. У їх числі декларація нардепа від фракції ОПЗЖ і кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Джерело: пресслужба НАЗК

У НАЗК уточнили, що крім декларації Медведчука повна перевірка почалася ще в відношенні 39 осіб. У двох з них спосіб життя не відповідає доходам, у 12 нардепів і держслужбовців результати автоматичного аналізу виявили ризики в деклараціях. Відносно ще 16 осіб запущена перевірка на підставі повідомлень про можливе недостовірне декларування.

"За результатами проведеного моніторингу способу життя НАЗК почало перевірку декларацій наступних осіб: Медведчук Віктор Володимирович, народний депутат України, Бурдейний Михайло Володимирович, начальник відділу Волинської митниці Держмитслужби, Дудка Олена Анатоліївна, завідувач сектором з питань інфраструктури, впровадження діджіталізаціі і цифрової трансформації Великоолександрівської РДА Херсонської області" , - уточнили в НАЗК.

Що задекларував Медведчук за 2020 рік

У декларації Медведчука за 2020 рік вказано, що грошові активи його сім'ї становлять понад 14 млн євро. Велика частина цих грошей зберігається на рахунку дружини Медведчука - Оксани Марченко. Вона ж є і власницею близько сотні компаній в Росії, Болгарії, Белізі, а також в Україні, Кіпрі та Британських Віргінських Островах.

На банківських рахунках Медведчук, згідно з декларацією, має 2,77 млн євро, 502 000 грн, 60 000 рублів, 85 000 доларів. Крім того він разом з дружиною володіють 17 земельними ділянками і 4 житловими будинками, 19 автомобілями і водним засобом.

19 лютого 2021 року РНБО ввела санкції і проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладені на все майно і активи, які знаходяться в підпорядкуванні їх сім'ї. Зараз нардеп перебуває під домашнім арештом у кримінальній справі, в якій його підозрюють у вчиненні злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ( "Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни»). Медведчуку загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна, якщо його вина буде доведена в суді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?