ЗМІ дізналися, куди Медведчук сховав свою розкішну яхту від санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися, куди Медведчук сховав свою розкішну яхту від санкцій

ЗМІ дізналися, куди Медведчук сховав свою розкішну яхту від санкцій
Джерело:  online.ua

Депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, який зараз перебуває під домашнім арештом у справі про держзраду, незадовго до арешту свого майна після введення санкцій РНБО сховав свою розкішну 5-палубну яхту Royal Romance за 200 млн доларів в нових офшорах на Маршаллових островах.

Джерело: Слідство.інфо

Журналістам-розслідувачам вдалося з'ясувати, що Медведчук переписав яхту на нового власника - компанію Lanelia Holdings Ltd в короткий період між введенням санкцій і арештом його майна. До цього вона належала офшорній компанії Fregata Marine Ltd дружини Медведчука Оксани Марченко, яка також як і нова зареєстрована на Маршаллових островах.

Медведчук сховав свою яхту Royal Romance в нових офшорах (фото - скріншот відео)

Автори розслідування допускають, що незважаючи на санкції та арешт майна дружина Медведчука Оксана Марченко і в цьому році вже відпочивала на яхті. Вони простежили, що з кінця березня до кінця травня яхта пройшла з Монако в Хорватію і протягом декількох тижнів курсувала по хорватському узбережжю - саме в цей момент в Хорватії перебувала Марченко, яка показувала фото з відпочинку в соцмережах.

"Швидше за все, яхта до цих пір знаходиться у власності подружжя, але її сховали, переписавши на одну фірму, яку безпосередньо пов'язати з Медведчуком практично неможливо", - йдеться у відеоматеріалі розслідувачів.

Головне про санкції проти Медведчука і арешт

  • 2 лютого 2021 року український глава Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти народного депутата ОТЗЖ Тараса Козака і восьми належних йому медіа-компаній. В результаті, мовлення каналів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne" було припинено в Україні.

  • 19 лютого РНБО ввів санкції і проти самого Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладені на все майно і активи, які знаходяться в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.

  • Медведчук назвав санкціями "незаконними". Він намагається оскаржити їх у Верховному суді.

  • 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедиктова підписала підозру Віктору Медведчуку — його підозрюють в державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

  • За вчинення кримінальних злочинів за статтями ч. 1 ст. 111 і ч. 1 ст. 438 ("Державна зрада" і "Порушення законів та звичаїв війни») йому загрожує до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

  • 13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

  • 8 липня Печерський районний суд Києва розглядає продовження запобіжного заходу Медведчуку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?