Названа дата газових переговорів України, ЄС та РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Названа дата газових переговорів України, ЄС та РФ

Названа дата газових переговорів України, ЄС та РФ
Джерело:  online.ua

Новий переговорний процес України, Росії та Єврокомісії про газові постачання почнеться 19 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter іноземного журналіста Рікарда Йозвяка.

За його словами, зустріч відбудеться у Брюсселі. Відомості надійшли від інформованого джерела.

"Газовий тріалог між Європейською комісією, Україною та Росією (відбудеться) у Брюсселі 19 вересня, відповідно до джерел", - підкреслив Йозвяк.

Слід нагадати, що з 1 січня 2020 року завершується чинність домовленостей України та Росії щодо газового транзиту. Низка експертів вважає, сторони можливих переговорів не зможуть дійти згоди протягом останніх місяців 2019 року.

Вважається, що російський уряд має бажання продовжити домовленості про транзит, проте він не зацікавлений у багаторічному контракті, бо хоче лише відтягнути можливі втрати через незавершеність проекту "Північний потік 2".

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство енергетики України висловило готовність до участі у газових перемовинах у вересні. За словами міністра Олексія Оржеля, він очолить відповідну делегацію. Москва готова підписати з Києвом новий контракт на один рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?