Україна готова: Міненерго звернулося до РФ та Євросоюзу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна готова: Міненерго звернулося до РФ та Євросоюзу

Україна готова: Міненерго звернулося до РФ та Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна готова до до переговорів щодо газу з Росією і Єврокомісією вже у вересні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Українська делегація, яку я очолю, готова взяти участь в тристоронніх газових переговорах вже в цьому місяці", - заявив міністр після розмови з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, яка відбулася напередодні.

Окрім того, сторони обговорили анбандлінг "Нафтогазу" і співпрацю в енергетиці.

Варто зазначити, що раніше про готовність до переговорів щодо газу заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак. Також наприкінці липня Росія запропонувала Україні продовжити контракт на транзит газу на рік на чинних умовах.

У свою чергу "Нафтогаз" готовий укласти угоду на транзит газу з Росією на умовах, запропонованих Єврокомісією. Новий раунд газових переговорів пройде уже в середині поточного місяця.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що в України з’явиться нова енергетична стратегія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?