Названа головна загроза для світової економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Названа головна загроза для світової економіки

Названа головна загроза для світової економіки
Джерело:  online.ua

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард виступила на завершенні саміту "великої двадцятки" (G20) і заявила, що існуючі торговельні конфлікти становлять основну загрозу для зростання світової економіки, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Варто зазначити, що в зустрічі брали участь міністри фінансів і глави центробанків країн-членів G20.

В МВФ кажуть, що тарифний конфлікт між Китаєм і Сполученими Штатами Америки може привести до зниження світового ВВП на 0,5 відсотка (або 455 млрд доларів) в 2020 році. Дозвіл існуючих торговельних суперечок слід зробити пріоритетним завданням, підкреслила Лагард.

 Очільниця МВФ віднесла до погроз для зростання світової економіки низькі процентні ставки. Незважаючи на "обережні ознаки стабілізації", які демонструє світова економіка, у багатьох розвинених економіках зростає рівень боргу, а ринки, що розвиваються, як і раніше "уразливі для раптових змін у фінансових умовах".

"Торговий конфлікт між Вашингтоном і Пекіном загострився в травні 2019 року, коли після невдалих переговорів президент США Дональд Трамп пригрозив підняти мита на товари з КНР до 25 відсотків. Надії на врегулювання спору тепер пов'язані із зустріччю Трампа з китайським лідером Сі Цзіньпіном, яка повинна відбутися в японській Осаці в кінці червня", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 4 травня під час телефонної розмови з президентом України директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард підвердила намір продовжувати співпрацю з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?