Названа серйозна небезпека коронавірусу для мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названа серйозна небезпека коронавірусу для мозку

Названа серйозна небезпека коронавірусу для мозку
Джерело:  online.ua

Авторитетний вірусолог Джеремі Россман виявив серйозну небезпеку коронавірусу для мозку людини. Британський фахівець з Університету Кента звернув увагу на те, що новий штам COVID-19 може спровокувати неврологічні симптоми. За його словами, COVID-19 може вражати також центральну нервову систему і головний мозок. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання The Street.

Окрім того, повідомляється про випадки розвитку у пацієнтів з коронавірусом синдрому Гійена-Барре. За словами вірусолога, у такому випадку імунна система помилково атакує клітини периферичних нервів замість вірусу. Варто звернути увагу на те, що захворювання може призвести до м'язової слабкості, а потім до паралічу. Також зафіксовано розвиток важкого енцефаліту із запаленням і набряком мозку, спровокованого коронавірусною інфекцією.

"Вчений зазначив, що неврологічні симптоми різної тяжкості зафіксовані у 36% тих, що заразилися COVID-19. До них відносяться головний біль і запаморочення, втрата смаку та нюху, судоми і галюцинації. У деяких випадках частина симптомів зберігалася після одужання", - йдеться в повідомленні видання.

Що також важливо розуміти, неврологічні симптоми з'являються через вплив вірусу на нервові тканини, або через бурхливу діяльність імунної системи.

Варто нагадати, що нещодавно іспанські вчені з Ради ортопедів країни поділилися важливими даними. Вони заявили, до відомих симптомів COVID-19, таких, як температура, кашель і ломота в тілі, додався ще один — це почервоніння на п’ятах у дітей і підлітків.

Раніше ONLINE.UA публікував рекомендації експертів Центру контролю і профілактики захворювань США (CDC),  як лікуватися від коронавіруса вдома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?