Названі найпопулярніші і найнезвичайніші імена дітей у 2020 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Названі найпопулярніші і найнезвичайніші імена дітей у 2020 році

Названі найпопулярніші і найнезвичайніші імена дітей у 2020 році
Джерело:  online.ua

Новоспечені батьки в 2020 році здивували неординарністю при підборі імені своїм дітям. У списку найбільш рідкісних і незвичайних виявилися імена мультяшних героїв і історичних персонажів, і навіть президентів України. Якими іменами українці називали своїх дітей у 2020 році повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

У 2020 році найпопулярнішими іменами хлопчиків стали: Артем, Андрій, Богдан, Владислав, Володимир, Данило, Дмитро. Дівчаток найчастіше називали Анна, Анастасія, Антоніна, Богдана, Валерія, Вікторія.

Але деякі батьки більш креативно підійшли до вибору імені малюким. Вони назвали своїх синів - Зеленський, Яник, Вакула, Лимон, Київ, Князь, Принц, Парижан, а дочок - Луна, Імперія, Попелюшка, Хрусталіна, Квітка, Шанель, Нева.

Важливо відзначити, що з 2020 року незвичайними можуть бути не тільки імена, але і по батькові - їх українці можуть поміняти з власної волі завдяки закону №2450, який в кінці листопада прийняла Верховна Рада і вже підписав президент Володимир Зеленський.

Поміняти ім'я, прізвище та по батькові можуть всі громадяни України, які досягли 16 років. Втім, змінити ім'я, по батькові або прізвище можуть українці і в 14 років, але тільки за згодою батьків або піклувальників. Щоб змінити ім'я, прізвище або по батькові потрібно звернутися в Центр надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, в Україні не перший рік дають дітям незвичайні імена. У минулі роки при реєстрації дітей деякі українці вражали креативністю. Серед юних українок в країні з'явилася Лялька, Олімпіада, Мадонна, Беллатрісса, Керолайн, Вевея, Нух, Осійохон. Втім дивував і список незвичайних імен для хлопчиків - Цезар, Потап, Дьюдонне-Рене, Шавкавбек, Аполлон, Одіссеас, Конор, Роял, Харлампий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що журнал Time вперше в історії назвав Дитину року. Цей почесний статус отримала 15-річна школярка з США Гітанджалі Рао. Дівчинку вибрали майже з п'яти тисяч учасників конкурсу. Вона підкорила експертів Time своїми грандіозними досягненнями в сфері науки і не тільки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?