Вперше в історії Time названа Дитина року
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше в історії Time названа Дитина року

Вперше в історії Time названа Дитина року
Джерело:  online.ua

Американський журнал Time вперше за свою 92-річну історію обрав Дитину року. Цей почесний статус отримала 15-річна школярка з США Гітанджалі Рао. Дівчинку вибрали майже з п'яти тисяч учасників конкурсу. Вона підкорила експертів Time своїми грандіозними досягненнями в сфері науки і не тільки. При цьому Дитина року 2020 по версії Time почала займатися науковою діяльністю ще у другому класі - в цьому віці ще не всі діти навіть вміють добре читати. Чим же відзначилася Гітанджалі Рао від інших дітей у всьому світі журнал Time показав у видовищному відео, передає ONLINE.UA.

Редактори Time повідомили, що Гітанджалі Рао займається технологіями для вирішення різних проблем, від забрудненої питної води до опіоїдної залежності та кіберзлочинів. Також вона є ініціатором місії зі створення глобального співтовариства молодих новаторів для вирішення проблем у всьому світі. Відзначається, що в даний час дівчинка вивчає штучний інтелект і технологію сенсорів карбонових нанотрубок, а набуті знання застосовує на практиці, зокрема, для боротьби з кібербулінгом - для цього школярка створила додаток і розширення для Chrome під назвою Kindly, яке вишукує образливі слова і пропонує користувачеві відредагувати їх або відправити як є. Більш того, дівчинка намагається зацікавити наукою інших дітей. Для цього вона проводить інноваційні сесії, на яких демонструє свої майстер-класи.

До речі, в 2017 році Гітанджалі Рао отримала титул кращого молодого вченого Америки за результатами конкурсу Discovery Education 3M Young Scientist Challenge за винахід, який дозволяє швидко виявляти свинець у воді, а в 2019 році вона увійшла до списку Forbes "30 до 30" за досягнення в науці.

Нагадаємо, в минулому році Time вже влючав в категорію найвпливовіших людей світу школярку Грету Тунберг - шведська активістка за екологію стала "Людиною року 2019".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в рейтинг Time "100 найвпливовіших жінок століття "потрапила українка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?