Названі симптоми постковідного синдрому — вони проявляються у кожної п'ятої людини
Категорія
Технології
Дата публікації

Названі симптоми постковідного синдрому — вони проявляються у кожної п'ятої людини

Названі симптоми постковідного синдрому — вони проявляються у кожної п'ятої людини
Джерело:  online.ua

Успішне одужання від коронавіруса не є гарантією поліпшення самопочуття людини після перенесеної інфекції. До такого невтішного висновку прийшли вчені Національного інституту здоров'я і клінічного вдосконалення Великої Британії. Вони попередили, що протягом місяця після лікування COVID-19, навіть якщо перебіг захворювання був в легкій формі, у людей можуть зберегатися симптоми постковідного синдрому, які проявляються у кожної п'ятої людини і які потрібно лікувати, інакше вони можуть спровокувати розвиток хронічних недуг, що не піддаються лікуванню. На які симптоми після перенесеного коронавіруса варто звернути увагу, які з них краще лікувати і скільки триває постковідний синдром, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію британських експертів з NICE.

Симптоми постковідного синдрому можуть виявлятися у вигляді:

  • високої температури,

  • нудоти,

  • болів в животі,

  • втоми,

  • головного болю,

  • поколювання і оніміння кінцівок,

  • порушення сну і когнітивних функцій.

Також у багатьох пацієнтів, як відзначають британські медики, протягом 4 тижнів після успішного лікування коронавіруса можуть виникати діарея, напади депресії і безпричинної тривоги. Також, за словами фахівців, люди після перенесеного COVID-19 часто звертаються зі скаргами на болі, відчуття стиснення в грудях і порушення серцебиття.

Відзначається, що постковідний синдром в окремих випадках може тривати до трьох місяців. При цьому вони закликають звертатися за медичною допомогою в разі виникнення поганого самопочуття, пов'язаного з вищеназваними симптомами, так як при затяжному прояві вони можуть свідчити про розвиток хронічної недуги.

Лікарі і раніше попереджали, що кожен п'ятий пацієнт стикається після коронавірусної хвороби з так званим постковідним синдромом. Найбільш часто він виникає у літніх людей і пацієнтів, які страждають хронічними захворюваннями. Найчастіше після COVID-19 виникають порушення концентрації уваги, сну і пам'яті, зустрічаються також перепади настрою і напади депресії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені довели реальну небезпеку безсимптомних носіїв COVID-19 для оточуючих. Як виявилося, інфікований коронавірусів людина майже нікого не заражає. Розповсюджувачами інфекції є суперносітелі вірусу - це люди, які безсимптомно переносять COVID-19 і навіть не здогадуються, що хворіють, але при цьому здатні заразити відразу кількох людей, перебуваючи з ними нетривалий час в одному приміщенні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?