Названі строки скасування в Євросоюзі внутрішнього прикордонного контролю
Категорія
Світ
Дата публікації

Названі строки скасування в Євросоюзі внутрішнього прикордонного контролю

Названі строки скасування в Євросоюзі внутрішнього прикордонного контролю

За шість місяців на внутрішніх кордонах країн Євросоюзу має повністю відновитись дія Шенгену, тобто, як і раніше, громадяни зможуть в'їжджати на територію інших держав без проходження прикордонного контролю.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Європейської комісії.

Читайте також: МЗС назвав країни ЄС, куди українці зможуть їздити без віз

Раніше контроль на кордонах деяких держав ЄС було запроваджено через міграційну кризу.

Проте зараз у Єврокомісії відзначають стабілізацію ситуації на кордонах, відтак рекомендують поетапно скасовувати внутрішні перевірки.

"Сьогодні Комісія рекомендує Австрії, Німеччині, Данії, Швеції та Норвегії поетапно скасувати тимчасові заходи контролю, що діють на деяких внутрішніх кордонах, протягом наступних шести місяців", - йдеться у повідомленні, яке було опубліковано 2 травня.

Відтак протягом наступних півроку контроль повинен здійснюватися лише за крайніх обставин.

"Завдяки нашим спільним зусиллям наші внутрішні кордони стали сильнішими та безпечнішими. Це означає, що через шість місяців ми повинні повернутися до повного функціонування Шенгенської зони без внутрішнього прикордонного контролю", - наголосив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Європейському парламенті підтвердили 11 червня 2017 року як дату остаточного запровадження безвізового режиму для подорожей українських громадян країнами ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?