Названий термін, за який Україна може звільнити Донбас
Категорія
Події
Дата публікації

Названий термін, за який Україна може звільнити Донбас

Названий термін, за який Україна може звільнити Донбас
Джерело:  online.ua

Україна зробила помилку, обравши в зоні АТО тактику пасивної оборони, при тому, що українські Збройні сили мають можливості за місяць звільнити Донбас.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів доброволець з полку «Азов», громадянин Хорватії Денис Шелер.
«Абсолютно точно можу стверджувати, що Україна дуже погано зробила, коли вибрала шлях пасивної оборони. Продовжувати таку війну сенсу немає. Зараз Україна має сили, щоб звільнити Донбас. Упевнений в цьому на 100%», - заявив він.
Боєць висловив упевненість в тому, що «все це реально закінчити за місяць».
Читайте також: СБУ спіймала важливого "чиновника" ДНР: з'явилися деталі і відео
«Але коли воно закінчиться - це питання до президента, до Верховної Ради, до військового командування тощо. Може розтягнутися на роки. Просто я боюся, що все йде до того, щоб заморозити конфлікт. Щоб була ситуація, як в Придністров'ї. Не війна і не мир. А це, я переконаний, Україні не потрібно», - зазначив Шелер.
За його словами, «це дуже поганий сценарій, це втрата територій, але при тому, що Україна і далі утримуватиме тих, хто на цих територіях живе».
«Платити пенсії, гроші. Навіщо це? І коли це зрозуміють нагорі - я не знаю. Але нічого. Ще повоюємо. Нам нічого іншого не залишається», - додав він.
У той же час військовий зазначив, що за час війни рівень українських бійців серйозно виріс.
Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ здавали позиції українців сепаратистам - боєць "Азова"

«У нас вже більше року проводяться навчання, тренування, навчання. Сьогодні це вже зовсім не ті бійці, якими вони були в 2014-15 роках - воїни, які не мали ні звань, ні будь-яких військових знань. Тепер це хлопці, які вже воювали, які оволоділи конкретними військовими спеціальностями», - розповів він.
Шелер запевнив, що Україна має сили, в тому числі "Дніпро", "Айдар" новий, третій кіровоградський полк спецназу, 8 полк спецназу з Хмельницького, 79 бригада...».
«Чому не дають наказу звільняти Донбас? То треба питати у тих, хто сидить в будівлях трошки вище Майдану Незалежності (Адміністрація президента, Верховна Рада, Кабмін - Ред.)», - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Війну на Донбасі реально закінчити за місяць - іноземний боєць "Азова".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?