Названо 7 найпростіших способів зберегти ментальне здоров'я
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо 7 найпростіших способів зберегти ментальне здоров'я

Названо 7 найпростіших способів зберегти ментальне здоров'я
Джерело:  online.ua

Порушення пам'яті, забудькуватість, розлад уваги - всі ці збої роботи мозкових функцій виникають з віком у більшості людей. Але їм можна запобігти регулярную зарядки для мозку, яку важливо робити щодня всім, навіть молодим людям. З приводу запобігання ментальних розладів вчені з усього світу провели сотні досліджень, які довели, що зберегти пам'ять і поліпшити роботу мозку можуть не складні вправи, які можна виконувати без відриву від повсякденного життя. Як проводити зарядку для мозку, зокрема, підказали спеціалісти Healthline. Вони назвали 7 найпростіших способів зберегти ментальне здоров'я, які покращують роботу мозку і стимулюють інтелект, передає ONLINE.UA.

1. Пазли

Для збереження ментального здоров'я можна регулярно збирати пазли. Неважливо, це будуть складні картини з тисяч елементів або більш прості зображення. Дослідники пояснюють, що під час розваг з головоломками задіюється безліч когнітивних здібностей і попереджується візуально-просторове когнітивне старіння.

2. Карти

Гра в карти, виявляється, покращує пам'ять і мислення. За твердженням вчених, навіть швидка гра призводить до збільшення обсягу мозку в декількох областях. При чому для гри в карти необов'язково потрібен опонент. Для збереження ментального здоров'я, наприклад, можна складати пасьянс.

3. Танці

У Центрі з контролю і профілактиці захворювань США стверджують, що танцювати корисно не тільки для тіла, але і для мозку. Справа в тому, що під час вивчення нових танцювальних рухів збільшується швидкість обробки інформації і поліпшується пам'ять.

4. Музика

Творче мислення і розумові здібності розвиває музика. І зовсім неважливо, люина буде слухати її або грати самостійно. Відповідно до недавнього дослідження Даремського університету в Сполученому Королівстві і Університету Ювяскюля в Фінляндії, музика має цілющий ефект для всього організма в цілому і навіть допомагає людям впоратися і легше переносити фізичний біль.

5. Вивчення нової мови

Згідно з численними дослідженнями володіння кількома мовами сприяє поліпшенню пам'яті, розвитку візуально-просторових навичок і творчого потенціалу. Вчені стверджують, що вивчення нової мови є найефективнішим способом перешкоджання вікової деменції і когнітивних розладів.

6. Медитація

Медитація - це практика для розуму і тіла, яка давно використовується для поліпшення спокою і фізичного розслаблення, психологічного балансу, боротьби з хворобами і поліпшення загального стану здоров'я і благополуччя. Але вона здатна не тільки розслабляти тіло, але покращувати пам'ять і посилювати здатність мозку обробляти великий обсяг інформації. Для збереження ментального здоров'я досить медитувати всього по 5-10 хвилин в день.

7. Новий маршрут

Якщо в бурхливому потоці життя людині ніколи грати в головоломки, ходити на танці і присвячувати час медитації, то вчені пропонують доступний спосіб збереження пам'яті та здоров'я мозку для зайнятих людей. Він полягає у виборі нового маршруту. Наприклад, добиратися на роботу іноді можна не на власному автомобілі, а на громадському транспорті. Або вибрати для повернення додому з офісу новий шлях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські вчені назвали три продукти, які покращують розумові здібності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?