Названо три продукти, які покращують розумові здібності
Категорія
Технології
Дата публікації

Названо три продукти, які покращують розумові здібності

Названо три продукти, які покращують розумові здібності
Джерело:  online.ua

Деменція і когнітивні розлади виникають в літньому віці у багатьох людей, але їх розвитку можна запобігти за допомогою продуктів харчування. Як виявилося, червоне вино, баранина і сир позитивно впливають на когнітивні здібності - вони покращують мозкову діяльність і стимулюють інтелект, який навіть в похилому віці дозволяє людям "схоплювати" будь-яку інформацію на льоту і знаходити адекватні варіанти вирішення будь-яких завдань. До такого висновку прийшли американські вчені з Університету штату Айова за результатами масштабного дослідження, яке, до речі, стало першою науковою роботою, в ході якої було встановлено зв'язок певних харчових продуктів з когнітивною активністю в літньому віці, передає ONLINE.UA з посиланням на Science Daily.

Вчені проводили дослідження протягом 10 років. Вони проаналізували дані майже двох тисяч людей у віці 46-77 років, порівнюючи їх раціон харчування з генетичними даними про здоров'я, а також оцінкою розумових здібностей на момент проведення наукової роботи. Учасники дослідження також уточнювали в подробицях зміст свого меню, включаючи алкоголь та інші напої. Також кожні чотири місяці протягом 10-річного експерименту вони проходили тест на рухливий інтелект, який дозволяв експертам оцінити розумові здатності респондентів і їх вміння "міркувати на льоту".

За результатами дослідження вчені прийшли до висновку, що сир більше інших продуктів захищає людей від вікових проблем з когнітивними здібностями. Дозволяє поліпшити розумові здатності і вживання червоного вина. Також експерти довели, що вживання баранини 1 раз в тиждень дозволяє благотворно вплинути на довготривалі когнітивні здібності. Але вони попередили, що для розуму небезпечна сіль - більшою мірою вона шкідлива для тих, хто схильний до ризику хвороби Альцгеймера.

"Я був приємно здивований, що наші результати показують, що вживання сиру і щоденне вживання червоного вина корисно не тільки для того, щоб допомогти нам впоратися з поточною пандемією COVID-19, але також допомагає впоратися з усе більш складним світом, який, здається, ніколи не сповільнюється. Згідно з новим дослідженням, їжа, яку ми їмо, може мати прямий вплив на нашу гостроту пізнання в більш пізні роки ", - підвів підсумок дослідження один з його авторів Ауріель Віллетт.

Однак вчені попереджають, що дослідження необхідно продовжувати. Вони вважають важливим привернути до подальшої наукової роботи людей різного соціального статусу, достатку і з різними раціонами. Це, як вважають фахівці, допоможе визначити, чи здатні прості зміни в меню людини істотно допомогти мозку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що названий найпростіший спосіб уникнути старечого недоумства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?