Названо дату, коли Янукович може повернутись до Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо дату, коли Янукович може повернутись до Києва

Названо дату, коли Янукович може повернутись до Києва
Джерело:  online.ua

Колишній президент України Віктор Янукович може повернутись до Києва 15 липня. Саме на цю дату призначено розгляд його апеляції на вирок у справі про державну зраду. Як повідомляє ONLINE.UA, повістку про виклик Януковича на засідання Київського апеляційного суду було опубліковано в газеті «Урядовий кур’єр».

Раніше захисники Віктора Януковича подали 5 апеляційних скарг на вирок Оболонського районного суду Києва. Згодом вони подали ще кілька скарг на постанови цього ж суду, якими були відхилені заяви захисників.

13 червня Київський апеляційний суд відклав розгляд апеляції у справі Януковича для призначення додаткового судді у справі.

На початку минулого місяця екс-президент Янукович, який зараз проживає у Московській області, звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом, в якому просить притягнути до дисциплінарної відповідальності свого державного адвоката Івана Ангеліна.

Поки що невідомо, чи ризикне колишній глава держави повернутися до Києва. Скоріше за все, Янукович навряд чи знайде зараз в України впливових друзів, які б могли гарантувати йому безпечне життя на волі, а не в камері слідчого ізолятору. Тому його повернення 15 липня навряд чи відбудеться.

За словами одного з адвокатів екс-президента – Віталія Сердюка, його приїзд у Київ справді можливий, але лише після скасування вироку.

Нагадаємо, що згідно рішення Оболонського районного суду Києва Віктор Янукович був заочно засуджений до 13 років позбавлення волі за державну зраду. За даними слідства, своїми діями він намагався легітимізувати анексію Криму. Вже після своєї втечі до РФ Янукович «запросив» Путіна ввести російські війська на територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?