Названо головне слово року в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Названо головне слово року в Україні

Названо головне слово року в Україні
Джерело:  online.ua

У 2019 році список найбільш відвідуваних слів словника "Мислово" очолила "діджиталізація" – кількість переглядів тлумачення цього поняття зросла на 1,535% у порівнянні з 2018 роком. Це зазначається у повідомленні на сайті Словника сучасної української мови та сленгу, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що цифрова трансформація – світовий тренд, частина глобальної цифрової революції. На жаль, інші світові тренди (глобальне потепління чи проблеми гендерної ідентичності) в Україні популярності не набули.

Однак у 2019 в Україні багато говорили про діджиталізацію, нова влада створила Міністерство цифрової трансформації України, а також популярності слову додав курйоз із міським головою Києва Віталієм Кличком.

Як виглядає перша п'ятірка найпопулярніших слів у 2019 в Україні:

  • Діджиталізація.
    Англійське digitalization в українській мові трансформувалося в неологізм "діджиталізація": це зміни в усіх сферах суспільного життя, пов'язанні з використанням цифрових технологій.

  • Зе. 
    Це скорочення прізвища чинного українського президента Володимира Зеленського, який саме у 2019 році розгромив опонентів і на президентських, і на парламентських виборах.

  • Монобільшість.
    Вперше в історії Верховної Ради більшість сформовала одна партія – президентська "Слуга народу".

  • Турборежим.
    Це також слово із роботи Ради нового скликання, яка в перші місяці працювала надзвичайно активно та ухвалювала дуже багато законів.

  • Розведення. 
    Необхідність припинити війну на Донбасі та розвести війська викликало широку дискусію в українському суспільстві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський, господар Кремля Володимир Путін і глава США Дональд Трамп стали героями гострої карикатури відомого американського журналу The Week.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?