Названо ім'я людини з партії Януковича, яка чекала анексії Криму задовго до неї
Категорія
Події
Дата публікації

Названо ім'я людини з партії Януковича, яка чекала анексії Криму задовго до неї

Названо ім'я людини з партії Януковича, яка чекала анексії Криму задовго до неї
Джерело:  online.ua

Донецький соціолог Євген Копатько, який багато років надавав соціологічні послуги партії збіглого екс-президента України  Віктора Януковича, готувався до анексії Криму Росією задовго до неї.


Про це один з найбільш затребуваних політтехнологів України Сергій Гайдай розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


Читайте також: Відомству Луценка не дали взятися за соратника Януковича


"У нього була компанія R&B, що займалася маркетинговими і соціологічними дослідженнями. Копатько довгий час був консультантом Партії регіонів, досить впливовим. І якось в розмові я від нього почув спіч на тему захоплення України Росією: "Ну ти що, не розумієш, що Україна - це країна, якої скоро не буде, це штучне, не здатне утворення!" Я почав слухати з інтересом, кажу: "А що буде?" Він розповів, що Україна увійде до складу Росії, що "підіймається з колін" і розширюється. Я вже знав, що він активно будував будинок в Криму, навіть запрошував туди приїхати. У той час все в Конча-Заспі будувалися, це був період, коли донецькі перебиралися до Києва, активно освоювали владу. Я запитав: "Чому так далеко, в Криму?" Так ось, він відповів: "Ти знаєш, я впевнений, що все це скоро стане російським, але першим до складу Росії увійде Крим!" Я тоді сприйняв його слова, як найглибшу помилку людини", - розповів Гайдай.



Фото: Євген Копатько/x-true.info


"Був ще політтехнолог донецький, не пам'ятаю прізвище, він написав книгу про Донецько-Криворізьку республіку, ця книга стала фундаментом сепаратизму (книга "Донецько-Криворізька республіка: розстріляна мрія" написана дончанином Володимиром Корніловим, главою центру Євразійських досліджень, - ONLINE.UA). Євген Копатько став спонсором видання цієї книги", - продовжив він.


За словами соціолога, після вбивства журналіста Олеся Бузини в квітні 2015 року ці особи перелякалися відстрілу, зібрали речі і роз'їхалися в Росію і в Крим. "Але, в цілому, пророкування Копатько збулося: він тепер живе на окупованій території, яку вважає Російською Федерацією, і у нього там майно", - резюмував Гайдай.



Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Партії регіонів до захоплення Криму Росією готувалися за багато років до анексії - політтехнолог Гайдай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?