Названо ім'я нового прем'єра Румунії
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо ім'я нового прем'єра Румунії

Названо ім'я нового прем'єра Румунії
Джерело:  online.ua

Парламент Румунії 4 листопада підтримав призначення нового уряду на чолі з прем'єр-міністром Людовіком Орбаном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Mediafax.ro.

Наразі відомо, що за склад нового кабміну проголосували 240 депутатів. Своїм голосуванням вони схвалили уряд у складі 16 міністрів та його програму.

"Сьогоднішнє голосування у парламенті є важливим не лише для Румунії, але й для ЄС. Нова Європейська комісія повинна була почати роботу 1 листопада, проте через політичні перетурбації в Румунії Бухарест затягнув із висуненням свого єврокомісара. Орбан очолює Національно-ліберальну партію (PNL), яка є членом правоцентристського альянсу Європейської народної партії (ЄНП)", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що президент Румунії Клаус Йоганніс попросив Орбана сформувати уряд після краху уряду соціал-демократів.

Раніше повідомлялося, що в уряду Орбана буде короткий мандат, оскільки він виступає за проведення дострокових виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, влітку відомий політик, очільник МВС Румунії Ніколає Мога подав у відставку через скандал щодо вбивства дівчат-підлітків. Чиновник стверджує, що протягом шести днів, які він очолював міністерство, було зроблене все можливе для виявлення винних у справі про вбивства дівчат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?