Названо ім'я нової канцлерки Австрії
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо ім'я нової канцлерки Австрії

Названо ім'я нової канцлерки Австрії
Джерело:  online.ua

Тимчасовою канцлеркою Австрії стане очільниця Конституційного суду Австрії 69-річна Брігітте Бірляйн. З даною заявою виступив президент Австрії Александр Ван дер Беллен, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Таким чином вперше в історії країни уряд очолить жінка.

"30 травня керівники австрійських парламентських партій провели переговори з президентом, під час яких досягли згоди щодо кандидатури тимчасового канцлера.Ван дер Беллен доручив Бірляйн негайно сформувати перехідний уряд, який діятиме до проведення дострокових виборів у вересні. Наразі дата виборів ще не відома. Представляючи Бірляйн, президент назвав її "розсудливою, далекоглядною і компетентною", - сказано в повідомленні.

Як відомо, відставка попереднього уряду на чолі з Себастіаном Курцом була обумовлена конституцією, оскільки парламент висловив йому недовіру.

Що цікаво, голосування відбулося після того, як на виборах до Європарламенту в неділю Австрійська народна партія Себастіана Курца здобула перемогу.

Як повідомляв  ONLINE.UA,  новим президентом Литви став незалежний кандидат, економіст Гітанас Науседа.  Його підтримали 68,4 відсотка виборців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?