Названо ім'я нової очільниці МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Названо ім'я нової очільниці МВФ

Названо ім'я нової очільниці МВФ
Джерело:  online.ua

Болгарська економістка Крісталіна Георгієва обрана на посаду директорки-розпорядницы Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "DW".

Варто зазначити, що до виконання своїх обов'язків вона приступить з 1 жовтня. Георгієва замінить на посаді керівника МВФ француженку Крістін Лагард, яка була висунута на пост глави Європейського центрального банку.

Нова очільниця МВФ особливо відзначила "велику відповідальність" на новому місці роботи. Вона послалася в числі іншого на ослаблену світову економіку, торговельні суперечки, ризики, пов'язані зі зміною клімату, а також "стрімкі технологічні зміни".

"Георгієва з січня 2017 року є головним виконавчим директором Світового банку. До цього вона обіймала посади єврокомісара з гуманітарної допомоги і антикризових заходів, а пізніше - єврокомісара з питань бюджету. У 2016 році уряд Болгарії запропонував кандидатуру Георгієвої на посаду глави Організації Об'єднаних Націй", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, з моменту заснування МВФ після Другої світової війни посаду його керівника традиційно обіймав європеєць, в той час як главою іншої найбільшої міжнародної фінансової організації - Всесвітнього банку - зазвичай ставав представник США.

Як повідомляв ONLINE.UA, директорка Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен звернулася до українського глави Володимира Зеленського та нагадала, що для України дуже  важливо продовжити співпрацю  з Міжнародним валютним фондом у найближчі три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?