Названо ім’я нової президентки Єврокомісії
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо ім’я нової президентки Єврокомісії

Названо ім’я нової президентки Єврокомісії

Європейський парламент більшістю голосів обрав на посаду нового президента Єврокомісії міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляєн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

За кандидатуру фон дер Ляєн віддали свої голоси 383 депутатів, при мінімально необхідних 374. Проти проголосували 327 депутатів, утрималися – 22. Загалом під час обрання в залі засідань були присутні 733 євродепутати.

Голосування було таємним, за допомогою паперових бюлетенів. Тому невідомо, хто з депутатів підтримав кандидатуру фон дер Ляєн, а хто проголосував проти. Групи «зелених» і «лівих» раніше заявляли, що не підтримають цю кандидатку. Також проти неї виступили німецькі ультраправі.

1 листопада фон дер Ляєн замінить на посаді чинного президента Європейської комісії Жан-Клод Юнкера. Вона стане першою жінкою на чолі Єврокомісії.

До вчорашнього дня фон дер Ляєн не була у списку основних кандидатів на цю посаду, оскільки головним претендентом був інший представник Німеччини – Манфред Вебер. Однак в результаті переговорів його кандидатура не знайшла підтримки. Лідери ЄС на своєму саміті узгодили кандидатуру фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що Крістін Лагард незабаром стане першою в історії жінкою на посаді глави Європейського центрального банку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?