Названо найбагатшу жінку в світі - у скільки оцінюється її статок
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо найбагатшу жінку в світі - у скільки оцінюється її статок

Названо найбагатшу жінку в світі - у скільки оцінюється її статок
Джерело:  online.ua

Власниця L'Oreal Франсуаза Бетанкур-Маєрс втратила лідерство в рейтингу найбагатших жінок світу. Її обійшла колишня дружина засновника Amazon Джеффа Безоса. Статок Маккензі Скотт в зв'язку з ростом акцій Amazon досяг 68 мільярдів доларів, що на 1,2 млрд більше, ніж статок Бетанкур-Маєрс. Хто ще входить в список найбагатших жінок світу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Як відомо, Маккензі Скотт і Джефф Безос розлучилися ще в квітні 2019 роки після 25 років шлюбу. При розлученні дружина найбагатшої людини в світі отримала 4% акцій Amazon, які на той момент коштували близько 38,3 млрд доларів. Ще на початку 2020 року Маккензі Скотт входила в першу десятку найбагатших жінок. Але завдяки тому, що за останні три місяці акції Amazon зросли майже на 30%, статок колишньої дружини Безоса різко збільшилася.

У список найбагатших жінок світу також входять: 70-річна Еліс Уолтон - єдина дочка засновника мережі супермаркетів Walmart Сема Уолтона (її статок оцінюється в 63,6 млрд доларів), Жаклін Марс, якій належить третина найбільшого світового виробника солодощів Mars Inc (43,1 млрд доларів), Джулія Кох - вдова засновника Koch Industries (57,5 млрд доларів).

Важливо відзначити, що після різкого збільшення статку Маккензі Скотт піднялася на 12-е місце в рейтингу найбагатших людей світу, в якому її колишній чоловік займає першу позицію. На даний момент статок Джеффа Безоса оцінюється в 207 млрд. Безос є першою людиною в історії, чиї статки досягли і перевищили 200 млрд, майже половину з яких він заробив в період пандемії коронавіруса, так як акції компанії Amazon подорожчали майже на 55%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що співзасновник Tesla і SpaceX Ілон Маск увійшов до трійки найбагатших людей світу за версією Bloomberg. Зараз він навіть обігнав засновника Facebook Марка Цукерберга. Станом на 1 вересня Маск володіє статком у 115 мільярдів доларів США, завдяки раптовому подорожчанню акцій Tesla.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?