Названо найбільш небезпечні види сигарет
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо найбільш небезпечні види сигарет

Названо найбільш небезпечні види сигарет
Джерело:  online.ua

Вчені Медичного університету Південної Кароліни в Чарльстоні (США) прийшли до висновку, що куріння сигарет без фільтра вбиває набагато частіше, ніж використання сигарет з фільтром. Фахівці наголосили - це не означає, що куріння з фільтрами є безпечними для здоров’я людини, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Було проведено детальний аналіз даних 14 тисяч осіб віком від 55 до 74 років. Також враховувалося число щодня викурених сигарет.

"Обчислювався такий показник, як кількість пачок-років (pack years). 30 пачок-років показує, що людина курила по одній пачці в день протягом 30 років або дві пачки в день протягом 15 років.Середнє значення цього показника досягало 56 пачок-років, при цьому у кожного учасника було не менше 30 пачок-років", - йдеться у повідомленні.

Дослідники зауважили, що у тих, хто курить сигарети без фільтра, ризик раку легенів збільшувався на 40%. Крім того, ймовірність смерті підвищується на 30%.

"Інші види сигарет – легкі, ультралегкі та ментолові – так само небезпечні, як і звичайні сигарети з фільтром. При цьому люди, що вживають легкі і ультралегкі сигарети, рідше кидають курити", - пише видання.

На жаль, дослідники поки не з'ясували, чому сигарети без фільтра є найнебезпечнішими. За попередніми даними, це може бути пов'язано з високою концентрацією токсичних смол.

Як повідомяв ONLINE.UA, протягом поточного року громадян України очікує чергове зростання цін на алкоголь та сигарети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?