Стало відомо, на скільки зростуть ціни на алкоголь та сигарети
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, на скільки зростуть ціни на алкоголь та сигарети

Стало відомо, на скільки зростуть ціни на алкоголь та сигарети

Протягом поточного року громадян України очікує чергове зростання цін на алкоголь та сигарети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на опублікований нещодавно Інфляційний звіт НБУ.

За даними фінансового регулятора, у проміжку між 2019 та 2021 роками ціни на алкоголь будуть зростати на 6-9% щорічно. Вартість сигарет та інших тютюнових виборів щороку буде збільшуватись на 19%.

У опублікованій інформації стверджується, що у березні 2019 року темпи зростання цін на алкогольну продукцію не змінилися, а ціни на сигарети залишились незмінними. Нацбанк пов’язує це із тим, що індексація акцизних ставок на тютюнові вироби (на 20%) була меншою, ніж темпи зростання цін на ці товари.

Згідно статистичних даних, кількість курців в Україні віком від 12 років і старше становить 18,7%. Найбільша частка курців спостерігається серед чоловіків у віковій групі 18-59 років. З них курить 43% чоловіків. Жінки віком від 18 до 59 років курять набагато менше – з них мають тютюнову залежність лише 7%.

Соціологи стверджують, що підвищення вартості сигарет має позитивні наслідки. Суттєво зменшилась кількість молодих курців. Серед підлітків у віці 16-17 років курять 6% хлопців і 2% дівчат.

Нагадаємо, що вчора у МЗС України заявили про фінансовий шантаж Ради Європи з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?